Hieronta

Milloin viimeksi olet antanut aikaa itsellesi? Kaipaavatko lihaksesi käsittelyä? Monet meistä tarvitsevat säännöllisin väliajoin nivelten ja lihasten huoltoa, että kehomme toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Säännöllinen hieronta tukee urheilijoiden tavoitteiden saavuttamista ja palautumista riittävän levon, aktiivisen venyttelyn sekä terveellisen ja ravitsevan ravinnon kanssa. Jännittyneisiin lihaksiin, jänteisiin ja nivelsiteisiin syntyy herkemmin äkillisiä vammoja ja vaurioita. Hieronnan avulla lihaksia voidaan pitää joustavina, ja ennaltaehkäistä vaurioiden syntyä. Hieronta nopeuttaa vammojen ja kudosvaurioiden parantumista. Hieronta vähentää lihasten, lihaskalvojen ja arpien kireyttä. Urheiluhieronta sopii kilpaurheilijoille, harrasteurheilijoille, työmatkaliikkujille ja hyötyliikuntaa harrastaville. Työ, päätetyöskentely, ja erilaiset harrastukset aiheuttavat myös rasitusta kehoon, mitä voidaan hoitaa hieronnalla.

Säännöllinen lihashuolto suorituskykyä parantamaan

Milloin viimeksi olet huollattanut lihaksiasi hieronnalla? Lihasjännitys aiheuttaa hapenpuutetta lihaskudokseen. Hieronta parantaa kudoksen ja solujen aineenvaihduntaa, poistaa kehon kuona-aineita ja edistää elimistön nesteiden virtausta. Hieronta lisää hapen ja ravinteiden kulkua, parantaa verenkiertoa ja vähentää turvotusta kehossa. Hieronta lisää lihasten ja nivelten elastisuutta ja pehmentää arpi- ja sidekudosmuodostumia. Hieronta poistaa stressiä, parantaa elämänlaatua sekä työkykyä, ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Hieronta poistaa jännitystä, väsymystä, kipua ja kireyttä fyysisesti rasittuneista ja jännittyneistä lihaksista. Ota hieronta osaksi lihashuoltoa ja tule rentoutumaan.

Fasciakäsittely

Fascia eli lihaskalvo välittää mekaanisia voimia. Fascioita on pinnallinen fascia, syvä fascia ja lihasten välinen kalvo. Pinnallisen fascian sisältä löytyy verisuonitusta, hermotusta ja imusuonia. Syvä fascia on hermotettu hyvin. Fascia kireys vaikuttaa verenkiertoon. Fascia ja sidekudos muodostavat koko kehon kattavan anatomisen verkon. Fascia pisteen ja faskia linjan aiheuttamia toimintahäiriöitä käsitellään fasciakäsittelyllä, mikä lisää liikelaajuutta kehoon. Fascian kireys hidastaa lihaksen aktivaatiota. Fascia voi kiristyä, kuten lihaskin. Fascian kiristyminen voi tapahtua mm. pitkään jatkuneen kehon toispuoleisuuden, trauman, leikkauksen, arpikudoksen, stressin tai masennuksen seurauksena. Käsittelen fascioita tarpeen mukaan muun hoidon yhteydessä.

Raskauden ajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Kärsitkö raskauden aikaisista tai synnytyksen jälkeisistä kivuista? Raskauden aikana hieronta rentouttaa ja auttaa lievittämään kehon kiputiloja, erityisesti lantion ja alaselän alueelta. Raskauden edetessä hoito tehdään kylkimakuulla, tai tarvittaessa istualteen. Raskauden aikana kehon painopisteen muuttuminen aiheuttaa oireita myös yläselkään ja hartioihin. Oireet kannattaakin hoitaa mahdollisimman pian, että voit nauttia raskauden etenemisestä kivutta.

Synnytyksen jälkeen hieronta rentouttaa sekä raskausaikaisista että synnytyksen aiheuttamista kireyksistä. Lisäksi synnytyksen jälkeen vauvan kantaminen ja imetysasennot saattavat aiheuttaa kireyttä kehoon.