Hieronta

Hieronta voi auttaa parantamaan elämänlaatua. Hieronnan on tutkittu auttavan kipuun, hieronta mm. tuo hyvää oloa, rentouttaa, parantaa unenlaatua, laskee verenpainetta, vähentää stressiä ja lievittää ahdistusta. Hieronta auttaa kehoa lepäämään ja voimaantumaan. Hieronta vähentää tutkitusti liikunnan jälkeistä kipua ja lihasväsymystä. Hieronnalla hoidetaan ja ennaltaehkäistään kehon eri kipu- ja rasitustiloja. Hieronta sopii kaikenikäisille.

FASCIAKÄSITTELY

Fasciakäsittely tehdään tarvittaessa osana muuta hoitoa. Fascia eli lihaskalvo välittää mekaanisia voimia. Fascioita on pinnallinen fascia, syvä fascia ja lihasten välinen kalvo. Pinnallisen fascian sisältä löytyy verisuonitusta, hermotusta ja imusuonia. Syvä fascia on hermotettu hyvin. Syvän fascian kolmikerroksisen rakenteen tulisi liukua toisiinsa nähden vapaasti kerrosten välissä olevan hyaluronihapon avulla.

Fasciakireys vaikuttaa verenkiertoon. Fascia ja sidekudos muodostavat koko kehon kattavan anatomisen verkon. Fascia pisteen ja faskia linjan aiheuttamia toimintahäiriöitä käsitellään fasciakäsittelyllä, mikä lisää liikelaajuutta kehoon. Fascian kireys hidastaa lihaksen aktivaatiota. Fascia voi kiristyä, kuten lihaskin. Fascian liikehäiriöt voivat johtua liikkumattomuudesta, kudosten ylikuormituksesta, tulehduksesta tai arpikudoksesta, jotka aiheuttavat hyaluronihapon sitkostumisen tai vähenemisen.

Raskauden ajan ja synnytyksen jälkeinen hieronta

Kärsitkö raskauden aikaisista tai synnytyksen jälkeisistä kivuista? Raskauden aikana hieronta rentouttaa ja auttaa lievittämään kehon kiputiloja, erityisesti lantion ja alaselän alueelta. Raskauden aikana hoito tehdään kylkimakuulla, tai tarvittaessa istualteen. Raskauden aikana kehon painopisteen muuttuminen aiheuttaa oireita myös yläselkään ja hartioihin. Oireet kannattaakin hoitaa mahdollisimman pian, että voit nauttia raskauden etenemisestä kivutta.

Synnytyksen jälkeen hieronta rentouttaa ja vähentää sekä raskausaikaisia että synnytyksen aiheuttamia kireyksiä. Lisäksi synnytyksen jälkeen vauvan kantaminen ja imetysasennot saattavat aiheuttaa kireyttä kehoon.